Autoritatile austriece investigheaza mai multe sesizari privind aparitia unei posibili dublura a lui Adolf Hitler, care poarta inclusiv mustata caracteristica si hainele asemanatoare, in localitatea natala a dictatorului nazist, Braunau, relateaza HotNews care citeaza Reuters.

"L-am vazut adesea pe acest domn in Braunau si m-am intrebat daca asta inseamna ceva", scrie publicatia Oberoesterreichische Nachrichten citand comentari postat de un localnic de pe pagina sa de Facebook, alaturi de o fotografie a unui barbat care seamana cu Hitler.

Adolf Hitler s-a nascut in 1889 in Braunau am Inn, o localitate ce facea parte la acea vreme din Austro-Ungaria.

Procurorii au confirmat ca investigheaza cazurile.

Barbatul, a carui varsta a fost estimata ca fiind intre 25 si 30 de ani, a fost vazut ultima oara intr-o librarie din Braunau, rasfoind prin reviste despre al Doilea Razboi Mondial si Germania. De asemenea, barbatul s-a prezentat intr-un bar din localitate drept "Harald Hitler".

Localnicii l-au fotografiat, cel putin o data, in fata locuintei in care s-a nascut Adolf Hitler.

Parlamentarii austrieci au votat in decembrie sa cumpere locuinta de trei etaje din zona centrala a localitatii Braunau, in care s-a nascut Hitler. Cladirea se afla, din 1972 in coproprietatea statului austriac, municipalitatii din Braunau-am-Inn si a unui privat.

Casa mare, cu fatada galbena, este goala din anul 2011, cand a inceput o lupta judiciara intre Guvernul austriac si Gerlinde Pommer, proprietara cladirii.

In fiecare an, de ziua de nastere a lui Adolf Hitler, antifascistii organizeaza manifestatii in fata cladirii.

Cultul lui Hitler si al nazismului in general este considerat infractiune in Austria, tara anexata de Germania nazista in 1938.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.