Senatorul republican John McCain se arata ingrijorat de ordonantele guvernului, avertizand Romania ca nu isi permite sa slabeasca lupta anticoruptie, informeaza digi24.ro.

"Sunt profund ingrijorat de ordonanta Guvernului roman de a dezincrimina anumite infractiuni de coruptie. Aceasat ordonanta submineaza semnificativ progresele realizate de Romania in lupta impotriva coruptiei si ar putea bloca in continuare eforturile combatere a coruptiei", arata McCain intr-un comunicat postat pe pagina sa de senator.

"Presedintele Romaniei Klaus Iohannis si comunitatea judiciara au avertizat ca o asemenea ordonanta ar putea submina statul de drept si pozitia Romaniei in lume. Poporul roman intelege, in mod clar, implicatiile, din moment ce peste 200.000 de protestatari au iesit in strada ieri (miercuri - n.r.) si vor continua demonstratiile azi (joi - n.r.). Sper ca Guvernul Romaniei va tine cont de aceste preocupari pentru a preveni regresul in privinta reformelor", adauga McCain.

"Cu amenintari tot mai mari la adresa democratiei europene din partea Rusiei si a interpusilor sai, Romania nu isi poate permite sa dea inapoi in lupta impotriva coruptiei", se incheie comunicatul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.