Autoritatile franceze au evacuat muzeul Luvru, dupa ce un soldat a deschis focul spre un barbat suspect, care a incercat sa-l injunghie cu un cutit la intrarea in renumita atractie turistica din Paris. Potrivit primelor informatii, soldatul are cateva rani superficiale in urma atacului, in vreme ce suspectul este in stare grava, transmite Reuters.

Politia crede ca atacatorul a actionat de unul singur, dar o a doua persoana a fost retinuta in urma comportamentului suspect. In vreme ce martorii sustin ca atacatorul a strigat ”Allahu Akbar” inainte de a se repezi cu un cutit spre soldatul stationat in fata muzeului Luvru.

Pana la cinci focuri de arma au fost trase in directia suspectului, in vreme ce declaratiile sale ii determina pe politisti sa creada ca avea de gand sa comita un atentat terorist la muzeul Luvru.

Ministerul de Interne, Bruno Le Roux, a declarat ca situasia este un extrem de grava la muzeul Luvru - una din cele mai importante atractii turistice din Paris.

In acest moment, informatiile sunt contradictorii, iar o alta sursa din politie a precizat ca suspectul incerca sa intre in magazinul de suveniruri cu o valiza si ar fi ranit un alt soldat inainte sa fie doborat.

De asemenea, un purtator de cuvant a explicat ca muzeul este inchis pentru moment, dar nu a confirmat informatiile despre evacuarea vizitatorilor.

Franta a fost zguduita de o serie de atentate islamiste in ultimii doi ani, in care peste 230 de persoane si-au pierdut viata si alte cateva sute au fost ranite. Cele mai multe atentate au fost revendicate de jihadistii Statului Islamic.

Doua potentiale atacuri teroriste au fost dejucate in luna septembrie, dupa ce mai multe femei au parcat o masina incarcata cu butelii de gaz in apropierea Catedralei Notre Dame din Paris.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.