Militanti ai Statului Islamic au distrus unul dintre cele mai cunoscute monumente din orasul antic Palmira, Tetrapylon si fatada Teatrului Roman, a declarat Maamoun Abdulkarim, seful pentru antichitati al Siriei, pentru agentia Reuters.
Guvernul sirian a pierdut controlul Palmirei in fata gruparii Stat Islamic in decembrie, la noua luni dupa ce militantii fusesera indepartati.

Directorul General al UNESCO, Irina Bokova este de parere ca acesta distrugerea a constituit "o noua crima de razboi si o imensa pierdere pentru poporul sirian si pentru omenire".

In octombrie 2015, militantii gruparii Stat Islamic au distrus Arcul de Triumf din orasul antic Palmira, monument vechi de 2.000 de ani. Arcul de Triumf a fost unul dintre cele mai cunoscute monumente din Palmira, oras cunoscut de sirieni sub numele de "Mireasa desertului" care lega Imperiul Roman de Persia si Orient. Arcul era asezat deasupra strazilor orasului antic, renumite pentru colonadele lor. UNESCO a calificat distrugerea drept o "crima intolerabila impotriva civilizatiei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.