Doi barbati si o femeie ar fi murit in Rusia dupa ce au consumat lichid pentru spalatul parbrizelor „Ded Moroz” (Mos Gerila).

Trupurile lor neinsufletite au fost gasite la Sankt Petersburg. Langa ei se afla o sticla de plastic de cinci litri cu lichidul roz, scrie News.ro.

Autoritatile au demarat o ancheta penala.

Inca nu este clar daca solutia continea alcool metilic, foarte periculos pentru oameni. Conform datelor indicate pe eticheta, lichidul era preparat pe baza de alcool etilic sau izopropilic.

In decembrie, mai multe persoane au baut ulei de baie

In luna decembrie, aproape 80 de persoane au murit in Irkutk, dupa ce au consumat lotiune de baie „Boyaryshnik”, o tinctura de paducel pentru producerea careia a fost folosit alcool metilic.

Potrivit Siberian Times, otravirea in masa “a fost cel mai grav astfel de caz din istoria moderna a Rusiei”.

Presedintele Vladimir Putin a cerut inasprirea controalelor privind productia si vanzarea de bauturi, medicamente, parfumuri si alte lichide care contin alcool in cantitati importante.

Pretul vodcai vandute legal in Rusia a crescut foarte mult in ultima perioada, astfel ca milioane de rusi saraci apeleaza la produse contrafacute.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.