Presedintele mexican Enrique Pena Nieto a subliniat ca nu va plati pentru zidul pe care Donald Trump vrea sa il construiasca la frontiera dintre Statele Unite si Mexic, relateaz AFP.

El a dat, insa, asiguraru, ca va “depune eforturi pentru relatii bune” cu presedintele-ales al SUA.

Anterior, Donald Trump a insistat in prima sa conferinta de presa ca americanii vor finanta bugetul in vederea construirii zidului de la frontiera dintre Statele Unite si Mexic, insa Mexicul va rambursa banii.

Aceasta rambursare, a spus el, se va face sub forma de ”taxe” sau sub alte forma de plata.

Mexicul a subliniat in mai multe randuri ca este absolut exclus sa contribuie cu vreun peso la construirea acestui zid.

Moneda mexicana s-a depreciat la o valoare istorica, de 22 de pesos un dolar, miercuri, imediat dupa ce Trump si-a inceput conferinta de presa la New York, scrie Reuters.

De altfel, moneda mexicana si-a pierdut din valoare si in primele zile din 2017, transmite News.ro.

Trump i-a amenintat saptamana trecuta pe principalii constructori americani auto sa se astepte la o crestere a texelor impuse vehiculelor pe care le produc in Mexic si le aduc in Statele Unite, intr-o incercare de a repatria locuri de munca in acest sector.

”Daca voi credeti ca veti putea sa vindeti (produse fabricate in Mexic) peste o frontiera foarte, foarte etansa, nu o frontiera slaba - de altfel nici nu avem frontiera, este o sita gaurita -, (atunci) va inselati. Veti plati o taxa de frontiera foarte grea”, a amenintat presedintele-ales.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.