Doua masini capcana au explodat, joi, in Izmir. Cel putin 11 oameni, printre care se afla si doi ofiteri de politie au fost raniti, iar atacatorii au fost ucisi.

Doi atacatori au fost omorati dupa deflagratie, intr-un schimb de focuri de arma cu fortele de ordine, iar un al treilea este cautat. Potrivit unor informatii aparute pe retelele de socializare, ar fi vorba de o femeie.

Explozia ar fi fost o diversiune de la un atac ce urma sa aiba loc in tribunal, scrie cotidianul Hurriyet, precizand ca in zona ar fi fost gasit un pachet suspect, scrie News.ro. Parcarea unde a avut loc explozia este rezervata pentru procurori si judecatori, scrie CNN Turk.

La scurt timp, presa turca a publicat imagini surprinse de camerele de supraveghere cu momentul exploziei de la Izmir.

Dupa explozie, fortele de ordine au intervenit si i-au impuscat pe doi dintre atacatori.

Atacuri in serie in Istanbul

Atacul este al doilea din Turcia in primele cinci zile ale anului 2017, scrie Hurriyet. Un barbat inarmat a deschis focul in noaptea de Anul Nou intr-un club din Istanbul, omorand 39 de oameni. Statul Islamic a revendicat masacrul, al carui autor nu a fost prins deocamdata.

In decembrie 2016, doua bombe au explodat in fata unui stadion din centrul Istanbulului, omorand 44 de persoane. Atacul a fost revendicat de o aripa a PKK.

Pe 17 decembrie, o masina-capcana a PKK a ucis cel putin 13 soldati si a ranit alti 56 cand a lovit un autobus cu militari, in orasul Kayseri.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.