De la inceputul acestui an, WhatsApp nu mai ofera suport pentru versiunile mai vechi ale sistemelor de operare pentru telefoanele mobile, fapt ce va duce la imposibilitatea folosirii popularei aplicatii pe un numar important de dispozitive.

Facebook a anuntat ca WhatsApp nu mai ofera suport pentru versiunile mai vechi de Android, iOS, BlackBerry, Windows Phone si Symbian. Este vorba de sisteme de operare cu o vechime mai mare de cinci ani.

Spre exemplu, WhatsApp nu mai functioneaza pe versiunea 2.2 de Android si pe orice versiune anterioara acesteia. Android 2.2 Froyo a fost lansat in 2010 si are in continuare o cota de piata de 0.1%. Acest procent nu pare unul mare, la prima vedere, dar in realitate acesta se traduce in 1,4 milioane de telefoane. Practic, 1,4 milioane de utilizatori nu mai pot folosi WhatsApp daca nu isi cumpara un telefon nou.

De vina in acest caz este asa-numita fragmentare de care sufera sistemul de operare al celor de la Google. Numerosii producatori dornici sa vanda cat mai multe telefoane “uita” sa le ofere update-uri utilizatorilor. Daca unii producatori lanseaza update-urile cu mare intarziere, altii nu ofere deloc update-uri, scrie News.ro.

Drept urmare, in decurs de cativa ani, utilizatorii vor avea pe mana un dispozitiv uzat moral din toate punctele de vedere. Insa, aspectul care “doare” cel mai tare este cel software. Dincolo de incompatibilitatea cu diverse aplicatii, versiunile depreciate de Android reprezinta un mare risc de securitate trecut prea usor cu vederea de utilizatori.

In ceea ce priveste iPhone, WhatsApp a incetat sa mai ofere suport pentru iOS 6, sistem de operare ce are 4 ani vechime. Chestiunea update-urilor de sistem este mult simpla in acest caz, Apple oferind update-uri gratuite timp de 4-5 ani pentru device-urile sale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.