La patru ani dupa vizita sa in Mali, recent eliberat de jihadisti, presedintele francez Francois Hollande, a sosit luni in Irak, in plina ofensiva impotriva grupului Stat islamic, care sfideaza lumea cu atacuri mortale, scrie AFP.

Francois Hollande, care a aterizat cu putin timp inainte de 04:30 GMT la Bagdad, mai venise in Irak in septembrie 2014. El ramane pana acum singurul lider important al coalitiei internationale anti-ISIS condusa de Statele Unite care s-a dus in Irak de la lansarea acesteia acum doi ani si jumatate.

In timpul vizitei sale anterioare, seful statului francez a anuntat sporirea sprijinului militar din partea Frantei, al doilea cel mai mare membru al fortelor coalitiei din Irak, dupa o serie de castiguri teritoriale majore ale ISIS.

Insotit de ministrul Apararii, Jean-Yves Le Drian, Hollande se va intalni mai intai cu soldatii francezi care formeaza fortele speciale de elita impotriva terorismului (CTS). Dupa-amiaza, el se va deplasa la Erbil, in Kurdistanul irakian, unde fortele speciale franceze consiliaza kurzii in lupta pentru recastigarea orasului Mosul din mainile jihadistilor.

In timpul discutiilor de la Bagdad, "el va reafirma angajamentul fortelor franceze din coalitia internationala in lupta impotriva Daech (acronim arab ISIS)", a anuntat palatul Elysee citat de HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.