William Salice, care a creat pentru copii popularul ou de ciocolata Kinder Surprise, a murit, joi, in Italia, a anuntat fundatia sa.

Salice se afla sub tratament in urma unui atac de cord, intr-un spital din nordul Italiei, in orasul Pavia, au anuntat, joi, Fundatia Color Your Life si presa italiana.

El s-a alaturat grupului alimentar Ferrero in 1960 si a devenit omul de incredere al sefului companiei, Michele Ferrero, un vizionar care a inventat Nutella si untul de arahide. Aceasta a murit in 2015.

In 1970, baronul ciocolatei a cautat o modalitate de a vinde oua de Paste. In consecinta, a aparut Kinder Surprise, un ou de ciocolata care continea mici parti din plastic de jucarie care sa fie asamblate de copii. Continutul capsulelor varia si succesul produsului a fost rapid si de lunga durata.

Ferrero a vandut miliarde de oua Kinder Surprise in peste 40 de ani si sustine ca ouale pe care le-a vandut contin atata ciocolata cat sa paveze 400.000 de metri patrati in Piata Monterrey din Mexic.

"Inventatorul este Ferrero, eu sunt doar executantul", spunea adesea Salice, dar el a jucat un rol important in crearea altor produse precum Ferrero Rocher si Pocket Coffee.

Nascut la Torino, William Salice s-a pensionat in 2007 primind un bonus de 400.000 de euro. A investit suma in fundatia pe care a creat-o, Color Your Life, care ajuta tinerii cu varste intre 13 si 18 ani sa-si dezvolte talentele in diferite domenii, scrie News.ro.

Uriasul succes al oului Kinder Surprise a fost umbrit si de tragedii, inclusiv de moartea la Toulouse, in ianuarie trecut, a unei fetite de trei ani care s-a innecat cu o jucarie. In urma investigatiei, procurorii au achitat firma Ferrero.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.