Gruparea Statul Islamic a difuzat joi, pe site-uri jihadiste, o inregistrare video in care doi militari turci sunt arsi de vii si revendica acest act, in contextul in care fortele Ankarei lupta impotriva Statului Islamic si inregistreaza pierderi grele, relateaza AFP si BBC News.

In aceste imagini violente apar cei doi barbati in uniforma, inchisi intr-o cusca din care sunt scosi inainte sa fie arsi de vii, scrie News.ro.

Armata turca a anuntat luna trecuta ca a pierdut orice contact cu doi dintre militarii ei in Siria, a caror rapire este revendicata anterior de Statul Islamic prin agentia de presa Amaq, care-i este afiliata.

Statul Islamic afirma ca inregistrarea video prezinta o operatiune de-a sa siriana si ca in ea apar cei doi militari rapiti in noiembrie, relateaza BBC.

Aceasta crima reprezinta o razbunare fata de faptul ca turcii ucid musulmani, afirma gruparea jihadista.

Turcia lupta impotriva Statului Islamic atat cu forte terestre, cat si cu forte aeriene

Autoritatile turce nu au comentat cu privire la inregistrare. Statul Islamic a postat inregistrarea video pe un numar de conturi online afiliate si prin mesaje pe aplicatia Telegram.

Cei doi barbati sunt imbracati in tinute de camuflaj. Ei sunt legati la gat si sunt tinuti in lanturi. Dupa ce sunt scosi din cusca fac declaratii in fata camerei de filmat, inainte sa fie ucisi.

Potrivit unor informatii, accesul la retele de socializare ca Twitter si YouTube a fost limitat in Turcia dupa publicarea inregistrarii. Insa multi utilizatori au raportat ca accesul nu a fost intrerupt.

Saptamana aceasta 16 militari turci au fost ucisi in orasul sirian al-Bab (nord) - cea mai mare pierdere inregistrata de fortele turce in lupta impotriva Statului Islamic in regiune.

Militari turci opereaza in regiune din august.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.