Agentia Amaq a anuntat marti seara ca jihadistii Statului Islamic au orchestrat atentatul de la Berlin, in care 12 persoane si-au pierdut viata, iar alte 48 au fost ranite dupa ce un camion a intrat in multimea adunata la targul Breitscheidplatz. Totusi, autoritatile germane nu l-au arestat inca pe atacator, iar identitatea acestuia este necunoscuta, transmite Reuters.

”Atacatorul din Berlin este un soldat al Statului Islamic si a dus la capat operatiunea ca raspuns la apelul de a-i ataca pe cetatenii din statele coalitiei anti-ISIS”, se arata intr-un comunicat al agentiei Amaq, asociata gruparii jihadiste din Siria si Irak.

Initial, jihadistii au revendicat atentatul luni noaptea pe mai multe conturi de Twitter asociate gruparii Statului Islamic.

Momentan, autoritatile germane cauta un atacator inarmat implicat in atentat, dupa eliberarea singurului suspect pakistanez

Un numar de 12 persoane si-au pierdut viata, iar alte 48 au fost ranite, dupa ce un camion a intrat in multimea adunata la targul de Craciun.

Autoritatile germane au precizat ca nu exista dovezi suficiente pentru ca tanarul pakistanez sa ramana in spatele gratiilor, iar acesta a negat orice implicare in atac. Mai mult, probele ADN recoltate de anchetatori din cabina nu corespund cu cele ale suspectului eliberat.

”Pana in acest moment, investigatia nu a aratat nicio suspiciune urgenta cu privire la acuzat”, se arata intr-un comunicat al procuraturii din Berlin.

Procurorii germani sustin ca tanarul pakistanez a colaborat cu anchetatorii si a raspuns la toate intrebarile care i-au fost adresate in timpul audierilor, insa a negat orice implicare in atac, scrie News.ro.

De asemenea, autoritatile au explicat ca era imposibil pentru orice martor ocular sa-l urmareasca pe atacatorul de la targul Breitscheidplatz.

Anterior, procurorii germani au anuntat ca iau in serios scenariul ca un atacator inarmat este inca in libertate, dupa ce un camion a intrat in multime la un targ de Craciun.

De asemenea, procurorii au precizat ca nu stiu daca atacatorul a primit instructiuni din afara granitelor Germaniei.

Presa locala a scris ca martori l-au vazut pe tanarul pakistanez de 23 de ani coborand din camion si ca unul dintre martori chiar l-a urmarit doi kilometri, pana cand politistii l-au prins.

Citeste si:
Austria urmează să introducă închisoarea pe viață pentru faptele de...
Austria urmează să introducă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.