Ministerul de Interne a anuntat implementarea unor masuri de securitate suplimentare pentru targurile organizate cu ocazia sarbatorilor de iarna in Franta, dupa ce un camion a intrat in multimea adunata la targul Breitscheidplatz din Berlin. Noua persoane si-au pierdut viata, iar alte 50 au fost ranite sub rotile camionului, in vreme ce autoritatile nu au determinat daca este vorba de un atac deliberat sau de un accident, transmite Reuters.

Noua persoane si-au pierdut viata, iar alte 50 au fost ranite sub rotile camionului, in vreme ce autoritatile nu au determinat daca este vorba de un atac deliberat sau de un accident, transmite Reuters.

”Cooperarea franco-germana va continua fara nicio amanare pentru ca democratiile sa castige razboiul impotriva celor care ne lovesc valorile si libertatile noastre. Toate fortele de securitate vor pastra un nivel maxim de vigilenta. Securitatea va fi intarita in mod imediat la targurile de Craciun, se arata intr-o declaratia a ministerului de la Paris, scrie News.ro.

Statul Islamic a revendicat atentatul din Berlin

Jihadistii Statului Islamic au revendicat atacul de la Berlin prin intermediul unor conturi de Twitter asociate gruparii teroriste din Siria si Irak.

Autoritatile germane sustin ca respectivul camion avea numere de inmatriculare poloneze si era din localitatea Gdansk. Mai mult, politistii au arestat deja un suspect care era la volanul camionului, in vreme ce al doilea si-a pierdut viata in urma impactului.

Se pare ca autovehiculul a venit dinspre strada Budapesta si s-a oprit abia in bradul ridicat in mijlocul targului de Craciun.

Imaginile video distribuite pe retelele sociale arata cum mai multe standuri au fost distruse, iar ranitii sunt intinsi pe caldaram.

Initial, autoritatile au refuzat sa confirme daca este vorba de un atac sau un accident. Insa un martor a povestit ca vehiculul rula cu peste 60 de kilometri pe ora. Un alt martor a precizat ca in zona nu exista alte strazi. In plus, soferul a urcat vehiculul de 20 de tone pe trotuar, pentru a ajunge in multime.

La sfarsitul lunii noiembrie, Departamentul de Stat de la Washington a emis un avertisment pentru Europa, in legatura cu posibile atacuri teroriste vizand festivitatile oraganizate de Craciun si Revelion.

Germania gazduieste anual circa 1.500 de piete de Craciun.

Citeste si:
Eurodeputații votează azi rezoluția cu privire la aderarea României...
Eurodeputații votează azi...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.