Cancelarul german Angela Merkel a transmis condoleante presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan duminica, in urmaatentatului sangeros de la Istanbul, iar cei doi lideri au promis sa-si consolideze eforturile comune in lupta impotriva terorismului, relateaza Deutsche Welle.

Cancelarul si alti lideri germani si-au exprimat indignarea fata de atentat, soldat cu 38 de morti

Merkel l-a sunat pe Erdogan. "Cancelarul i-a cerut presedintelui sa le transmita simpatia sa rudelor victimelor si a oferit un ajutor, atat de necesar, celor raniti", a declarat Ulrike Demmer, un purtator de cuvant al lui Merkel.

Ea a adaugat ca mai sunt multe de facut in lupta impotriva terorismului. "Cancelarul si presedintele au convenit sa-si intensifice cooperarea in lupta impotriva terorismului", afirma Demmer citat in acest comunicat.

Presedintele german Joachim Gauck s-a declarat "socat" si a transmis simpatia sa Turciei

"Condamnam cu putere aceste atacuri teroriste si plangem impreuna cu partenerii nostri turci", a declarat ministrul germa de Externe Joachim Gauck.

Atat Germania, cat si Turcia s-au confruntat cu atacuri teroriste in 2016. Turcia a fost vizata de atacuri revendicate sau atribuite gruparii jihadiste Statul Islamic si militantilor kurzi. Germania a fost vizata de un atac si a dejucat altul, in iulie, ale unor asociati ai Statului Islamic, scrie News.ro.

Erdogan si Merkel au promis sa lupte impotriva terorismului in tarile lor. Liderul turc a declarat ca va "lupta impotriva flagelului terorist pana la capat", dupa dublul atac de sambata. Fortele germane de securitate au anuntat ca au dejucat in ultimele luni o serie de comploturi teroriste, dupa atentatele din iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.