Potrivit specialistilor, telefonul presedintelui-ales, Donald Trump, constituie o amenintare majora la adresa securitatii Statelor Unite si a aliatilor, transmite The Telegraph.

Expertii s-au aratat extrem de ingrijorati de faptul ca magnatul ar putea continua sa utilizeze acset telefon si cand va ajunge la Casa Alba, mai ales, tinand cont de faptul ca toata activitatea sa in social media a fost realizata prin intermediul acestui device.

Software-ul Google este considerat a fi foarte vulnerabil in fata hackerilor, care ar putea accesa, prin tehnici cunoscute, canalele de comunicare, dar si camera web sau microfon.

Chiar si un simplu click dat din greseala poate determina ca informatiile confidentiale ale presedintelui SUA sa parvina persoanelor necunoscute, noteaza antena3.ro.

Tocmai pentru a se evita a ajunge intr-o asemenea situatie, presedintele Barack Obama a folosit un telefon creat de Agentia Nationla de Securitate (NSA): "Presedintelui Obama i-a fost dat un telefon modificat pentru uzul sau personal, limitat la efectuarea de apeluri telefonice".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.