Space World, un parc de distractii din Japonia, a prezentat scuze publice si a inchis una dintre atractiile sale turistice, duminica, in urma criticilor furibunde ce i-au fost aduse pe internet, dupa ce a congelat 5.000 de pesti si alte vietuitoare marine in gheata unui patinoar din incinta sa, informeaza cnn.com.

Pesti, crabi si alte vietuitoare marine au fost congelati in gheata unui patinoar, in cadrul unei atractii turistice cu tematica hibernala, intitulata ”Freezing Port” (”Portul inghetat”), in parcul de distractii japonez Space World, SCRIE News.ro.

Organizatorii parcului au promovat evenimentul folosind sintagma ”premiera mondiala” si au publicat pe contul oficial de Facebook al parcului o serie de fotografii cu acele vietuitoare congelate. Fotografiile erau insotite de texte precum ”Ma inn.. i...innec..., ma asfi...asf...asfixiez”.

Toshimi Takeda, managerul Space World, a declarat luni pentru CNN ca reactiile pe retelele de socializare au fost ”brutale” dupa ce vestea despre aceasta atractie turistica a fost anuntata de un post local de televiziune.

Am fost socati de amploarea reactiilor, deoarece patinoarul era foarte popular, dupa ce a fost deschis in urma cu doua saptamani, si a inregistrat un numar fara precedent de vizitatori. (Dar) am primit nenumarate opinii (negative, n.r.) despre acest proiect, am fost socati... Ne cerem scuze pentru acest proiect si am decis sa inchidem patinoarul in aceasi noapte”, a spus Toshimi Takeda.

Toshimi Takeda a precizat ca patinoarul va fi decongelat pentru ca administratorii lui sa poata sa extraga pestii si celelalte vietuitoare marine. De asemenea, administratorii vor organiza ”un serviciu religios adecvat” pentru acele vietuitoare congelate, ale caror cadavre vor fi utilizate apoi ca ingrasamant natural.

Pestii, crabii si celelalte crustacee au fost cumparati de la o piata locala de peste si erau deja morti inainte de a fi congelati in gheata patinoarului.

Reactii dure pe retelele de socializare

Dupa ce vestea despre inaugurarea atractiei turistice ”Freezing Port” a aparut in presa locala sambata, reactiile pe retelele de socializare nu s-au lasat asteptate.
Citeste si:
FOTO Mii de oameni au participat la o petrecere în Wuhan
FOTO Mii de oameni au...

”De ce ar fi amuzant sa patinezi deasupra unor pesti congelati? E socant faptul ca acest tip de idee a aparut in Japonia. E cea mai groaznica atractie turistica din punct de vedere educational”, au scris administratorii unei pagini de Facebook intitulata Relief Pain Animals.

Alti utilizatori si-au exprimat nemultumirea fata de proiectul acestei actractii turistice. ”Acest proiect ma supara cu adevarat. Chiar credeti ca unii dintre copiii nostri ar putea fi fericiti sa vada pesti congelati in patinoar?”, a intrebat utilizatoarea Miura Tsubasa.

”Nu aveti suflet, daca ati planuit un astfel de eveniment”, a adaugat un alt utilizator, Misaki.

Intr-o declaratie oficiala, organizatorii parcului tematic Space World au prezentat scuze publice tututor acelora care s-au simtit ”inconfortabil” din cauza vietuitoarelor congelate in gheata patinoarului. ”De aceea, vom anula evenimentul organizat in cadrul Muzeului Ghetii incepand de astazi”, au adaugat ei.

Citeste si:
Mercur retrograd 29 decembrie 2022 – 18 ianuarie 2023: Cum sunt...
Mercur retrograd 29 decembrie...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.