Lufthansa, cel mai mare operator aerian al Germaniei, a anulat duminica 35 de curse, din cauza grevei pilotilor care a tinut de miercuri pana sambata.

Astfel, numărul zborurilor anulate de Lufthansa a ajuns la aproape 2.800, fiind afectati peste 350.000 de pasageri, scrie News.ro.

Aproape toate zborurile Lufthansa se vor desfăşura conform programului. Cu toate acestea, 35 de curse au fost anulare din cauza greie de zilele precedente", a anunţat sâmbătă compania.

Vineri seara, sindicatul piloţilor a respins o ofertă a conducerii, dar nu a prelungit greva dincolo de ziua de sâmbătă. ”Avem nevoie de o ofertă negociabilă. În caz contrar vor fi mereu posibile noi greve”, a declarat Joerg Handwerg, membru în conducerea sindicatului VC al piloţilor.

Conducerea Lufthansa a oferit majorarea salariilor piloţilor cu 4,4%, în două etape, precum şi o plată unică echivalentă cu salariul pe 1,8 luni.

Sindicatul cere o creştere medie anuală de 3,7% pentru 5.400 de piloţi din Germania, într-o perioadă de cinci ani începând din 2012.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.