Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis omologului său cubanez Raul Castro (n.r fratele lui Fidel astro) un mesaj îi care îi aduce un omagiu lui Fidel Castro, un "prieten adevărat şi loial" al Rusiei, relatează BBC.

"Numele acestui om de stat eminent este considerat pe drept un simbol al unei intregi ere din istoria lumii. Cuba libera si independenta pe care el si aliatii sai au construit-o a devenit un membru influent al comunitatii internationale si a reprezentat un exemplu care a inspirat multe tari si popoare", spune Putin, potrivit News.ro.

"Fidel Castro a fost un prieten adevarat si loial Rusiei. El a investit personal in mod enorm in stabilirea si dezvoltarea relatiilor ruso-cubaneze, unei cooperari strategice in toate sferele. Acest om puternic si intelept a privit intotodeauna cu incredere catre viitor. El si-a intrupat idelurile inalte ca politician, cetatean si patriot, convins cu adevarat de cauza careia i-a dedicat intreaga sa viata", continua liderul de la Kremlin.

"Aminirea sa va trai intotdeauna in inimile rusilor", subliniaza Putin.

Fidel Castro a murit la varsta de 90 de ani

Fidel Castro a murit in 25 noiembrie, la ora 22.29 si ca va fi incinerat in cursul zilei de sambata. Anuntul decesului a fost facut de catre Raul Castro, fratele fostului lider din Cuba.

"Conform vointei exprimate de camaradul Fidel, ramasitele sale pamantesti vor fi incinerate la primele ore ale zilei de sambata", a spus Raul Castro. Fidel Castro a condus Cuba pentru aproape jumatate de secol inainte de a preda puterea fratelui sau, Raul, in 2008.

Citeste si: Fidel Castro - salvatorul si dictatorul Cubei. Ce a spus in ultimul sau interviu


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.