O angajata a unui azil de batrani pentru credinciosi si credincioase catolice a fost ucisa, in noaptea de joi spre vineri, de un individ care este acum cautat.

Barbatul a patruns, cu fata acoperita de o cagula si inarmat, joi seara, in azilul de batrani "Les Chênes verts", o institutie pentru credinciosi din cadrul Societatii Misiunilor Africane (SMA), situat la Montferrier-sur-Lez, in apropiere de Montpellier.

Ipoteza terorista nu este privilegiata, in aceasta faza, in contextul in care Franta este vizata de aproape doi ani de un val de atentate jihadiste fara precedent. Aceste atacuri s-au soldat cu 238 de morti, inclusiv un preot, ucis in timpul slujbei, la sfarsitul lui iulie, la Saint-Etienne-du-Rouvray, in apropiere de Rouen.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, joi, cu putin inainte de ora 21.00 GMT (23.00, ora Romaniei), "un individ singur, care purta cagula si inarmat cu un cutit si o pusca cu teava taiata a patruns in azilul de batrani", au declarat surse apropiate anchetei, precizand ca motivatiile acestuia erau pentru moment "necunoscute"

Profilul barbatului este necunoscut.

"Catre ora (locala) 22.00, o femeie care lucra in acest azil de batrani a sunat jandarmii, spunand ca a fost atacata de un barbat", a declarat Barret.

Aceasta femeie - o angajata a institutiei, legata si cu calus la gura, dar care a reusit sa se elibereze si sa dea alerta, potrivit unei surse apropiate dosarului - a fost gasita de jandarmi "teafara, dar in stare de soc", a adaugat magistratul.

In schimb, alta femeie a fost gasita moarta de catre jandarmi, la sosire, a adaugat procurorul, fara sa spuna cum a fost ucisa. O sursa apropiata anchetei a declarat pentru AFP ca dupa ce a fost legata, barbatul a ucis-o cu arma alba.

Unitatea speciala a jandarmeriei mobilizata la fata locului a verificat cladirea pana la ora 23.30 GMT (vineri, 1.30, ora Romaniei). Un dispozitiv de cautare a fost creat de jandarmi in vederea gasirii atacatorului, care a fugit de la locul crimei.

Citeste si:
Monica Tatoiu, decizie radicală după ce o româncă a fost ucisă de...
Monica Tatoiu, decizie...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.