Un nou seism cu magnitudinea de 6,3 a zguduit in cursul noptii zona centrala a Noii Zeelande, la mai bine de o saptamana dupa ce un puternic cutremur a lovit insula sudica si a provocat valuri tsunami, care au maturat inclusiv insulele Chatham, transmite Reuters. Acest cutremur s-a produs la doar cateva ore dupa cel de 7,3 grade care a zguduit Japonia, vineri.

Ultimul seism a avut epicentrul in largul coastei insulei nordice, la aproximativ 138 de kilometri de localitatea Palmerston North. De asemenea, cutremurul s-a produs la o adancime de 37 de kilometri, scrie News.ro.

Saptamana trecuta, doua persoane si-au pierdut viata in seismul puternic, produs in apropiere de localitatea Christchurch. Mii de replici au fost inregistrate de seismologi dupa sesimul cu magnitudinea de 7,8 grade.

Noua Zeelanda este situata in zona extrem de activa seismic numita ”cercul de foc” al Oceanului Pacific.

Mai multe locuinte si cladiri au fost distruse in localitatea Kaikoura. Intre timp, drumurile din partea superioara a insulei sudice au fost puternic avariate de seism.

De asemenea, valurile tsunami au lovit atunci coasta estica a Noii Zeelande. Garda Civila a intervenit pentru evacuarea locuitorilor spre zone mai inalte, dar circulatia s-a blocat pe mai multe drumuri din apropierea localitatilor Wellington si Christchurch.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.