Presedintele ales al SUA Donald Trump ar putea sa reduca bugetul NASA pentru stiintele Pamantului, inclusiv pentru schimbarile climatice.

Trump, care se pare ca nu prea crede in incalzirea globala, ar vrea ca NASA sa se concentreze mai mult pe obiective care tin de explorarea spatiului, scrie Global News.

"Ar trebui sa avem un obiectiv continuu din a explora intregul sistem solar pana la finalul acestui secol. Cred ca astfel de aspiratii sunt un lucru bun. Acum cincizeci de ani aspiratia era sa putem ajunge pe Luna", a declarat Bob Walker pentru The Telegraph.

Bob Walker este consilierul lui Trump pe politici spatiale si fost presedinte al Comisiei pentru Viitor din cadrul Aerospace Industry in timpul Administratiei lui George W. Bush.

Walker, alaturi de un alt consilier al lui Trump, Peter Navarro, a scris in luna octombrie un editorial publicat pe site-ul Spacenews.com, in care a vorbit despre viitoarea politica a lui Donald Trump vizavi de NASA, precizeaza Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.