Primele rezultate arata ca 57,92% din alegatori au votat pentru Igor Dodon, in vreme ce alti 42.08% au ales-o pe Maia Sandu. Dupa numararea a 99,9% din voturi, Dodon este declarat noul presedinte al Republicii Moldova.

UPDATE 09:45 Socialistul Igor Dodon a obţinut 52,29% din voturile exprimate, duminică, la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, în timp ce candidata proeuropeană Maia Sandu a obţinut 47,71% din sufragii, arată rezultatele parţiale anunţate luni dimineaţă, după centralizarea a 99,9% din procesele verbale. Maia Sandu a reuşit să adune 85,96% din voturile moldovenilor din diaspora.

Comisia Electorala Centrala de la Chisinau a anuntat primele rezultate partiale in jurul orei 22.00, dupa numararea voturilor din peste 80% din sectii. Potrivit acestora, socialistul Igor Dodon conduce cu 57,92% din voturile exprimate, in vreme ce proeuropeana Maia Sandu a reusit sa obtina 42.08% din sufragii. De asemenea, peste 1,6 milioane de alegatori moldoveni s-au prezentat la urne, dintre care 133.967 doar in sectiile de vot din strainatate.

Aceste rezultate au fost anuntate dupa procesarea buletinelor din aproape 80 la suta din sectiile de votare, transmite News.ro.

Reprezentantii CEC au anuntat, la ora 22.00, ca mai sunt deschise 17 sectii de votare din strainatate. Trei sectii de votare din afara tarii si-au prelungit cu doua ore programul - la Tel Aviv, la Consulatul din Bucuresti si la Treviso. De asemenea, a fost prelungit programul si la doua sectii de vot din Republica Moldova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.