Papa Francis a refuzat sa comenteze alegerea lui Trump, spunand ca este interesat doar de deciziile politicenilor privind oamenii saraci, transmite Reuters.

“Nu judec oamenii si politicienii, vreau doar sa inteleg ce suferinte genereaza saracilor si celor exclusi deciziile lor”, a spus pontiful intr-un interviu pentru La Repubblica.

Francisc a declarat ca principala lui ingrijorare in acest moment este in privinta refugiatilor si migrantilor: “Trebuie sa daramam zidurile care ne despart”.

Tot anul acesta, papa a sugerat ca pozitia lui Trump fata de migratie - care include si promisiunea construirii unui zid la granita cu Mexic - nu este una “crestineasca”. Un purtator de cuvant al Sfantului Scaun a spus ulterior ca nu este un atac la persoana lui Trump.

Cel mai important diplomat de la Vatican i-a transmis miercuri urari de bine lui Trump, spunand ca se va ruga pentru “luminarea” lui, relateaza HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.