"Toata lumea a gresit. Din nou". Asa incepe un articol care reliefeaza starea de spirit din SUA, dar si din lume.

Toate sondajele si toti analistii politici o dadeau pe Clinton invingatoare, aproape ca putea valsa inspre Casa Alba.

Insa, in timp ce sectie dupa sectie se inchidea in fiecare stat din SUA, Donald Trump devenea din ce in ce mai puternic si cu sanse mai mari de a fi noul presedinte.

Un senator america, aprig sustinator al lui Donald Trump, a declarat dupa aflarea mai multor rezultate ca "sondajele nu mai functioneaza, acestia put procentele care le convin pentru a putea vinde sonsajele cu care un anumit candidat sa se laude." Jonathan Berret a mai aratat si inspre faptul ca nu toata lumea isi declara opiniile politice, iar candidatul republican a vorbit "pe limba celor mai multi americani".

Ned Ryun, un alt republican desavarsit, spune de asemenea ca "nu mai putem avea incredere in sondaje de opinie". "Premisa de la care pornim este ca cineva va fi complet onest cu un strain in privinta optiunilor sale electorale.", a mai spus Ryun.

Analistii acum pun vina pe ancheta redeschisa si reinchisa a FBI-ului, intrucat titlurile negative despre Hillary Clinton l-au avantajat pe Trump, lasand o nuanta colectiva precum ca democrata ar fi incalcat legea.

"Multi din presa n-au vrut sa creada in dovezi clare, atunci cand s-a pus problema ca Donald sa fie urmatorul presedinte. Chiar si atunci cand sondajele aratau ca domnul Trump are un avantaj in fata democratei, acestia refuzau sa recunoasca adevarul.", spune Curt Anderson, consilier fund-raising ar republicanului Trump.

Mai multe detalii despre alegerile din SUA: Cinci secrete ale lui Trump, Cinci lucruri mai putin stiute despre Hillary Clinton, 8 curiozitati despre alegerile din SUA, O cronologie a tuturor zilelor de campanie pentru alegerea presedintelui.

9AM.ro va mentine informati cu privire la alegerile din SUA. Ramaneti alaturi de noi!

Citeste si:
Bijuterii pe patru roți: 3 cele mai scumpe mașini din lume
Bijuterii pe patru roți: 3...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.