Organizatia terorista al-Qaida ar putea pregati atacuri teroriste in trei state americane luni, relateaza CBS News, citand surse sub acoperirea anonimatului, care au precizat ca fortele comune de combatere a terorismului sunt in alerta.

Potrivit informatiilor existente, cele trei state vizate sunt New York, Texas si Virginia, scrie News.ro.

Autoritatile americane iau amenintarea in serios, dar informatiile sunt inca in curs de evaluare si credibilitatea lor nu a fost confirmata deocamdata, scrie CBS News.

Comunitatile de contraterorism si securitate interna raman vigilente si bine pregatite sa apere impotriva unor atacuri aici, in Statele Unite. FBI, colaborand cu omologii nostri federali, statali si locali, impartaseste si evalueaza informatiile zilnic si va continua sa lucreze indeaproape cu partenerii din fortele de ordine si din comunitatea de informatii, pentru a identifica si contracara orice amenintare potentiala la siguranta publica”, a declarat un inalt oficial din FBI.

Informatiile despre potentiale amenintari iau amploare intotdeauna in timpul sezonului sarbatorilor si cand se apropie evenimente importante.

In conditiile in care se apropie ziua alegerilor, fortele de ordine se pregatesc pentru mai multe scenarii.

La inceputul acestei saptamani, politia locala a fost alertata in legatura cu riscul ca sectiile de vot sa fie „tinte atragatoare” pentru atacurile de tip „lup singuratic”, comise de persoane motivate de ideologii extremiste violente sau de alte activitati extremiste.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.