Militantii din organizatia jihadista Statul Islamic (SI) au ucis sute de persoane, printre care 50 de dezertori si 180 de fosti angajati ai guvernului irakian, in zona orasului Mosul, din nordul Irakului, a anuntat vineri purtatoarea de cuvant a ONU pentru drepturile omului, Ravina Shamdasani, potrivit Reuters.

Jihadistii au transportat 1.600 de persoane din orasul Hammam al-Alil catre Tal Afar, posibil pentru a fi folosite drept scuturi umane impotriva loviturilor aeriene. De asemenea, 150 de familii au fost duse la Mosul miercuri.

Militantii SI le-au spus locuitorilor din Hammam al-Alil ca trebuie sa-si predea copiii, in special baietii cu varste peste noua ani, in ceea ce pare a fi o recrutare de copii soldati.

SI detine circa 400 de femei kurde, yazidi si siite la Tal Afar si este posibil sa fi ucis alte 200 la Mosul, a adaugat Ravina Shamdasani.

Natiunile Unite au date si despre lovituri aeriene soldate cu victime in randul civililor, o astfel de actiune ucigand miercuri seara patru femei si ranind alte 17 in cartierul Al-Qudus din estul Mosulului, transmite Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.