Papa Francisc a declarat ca nu crede ca femeile vor putea fi vreodata preoti in cadrul Bisericii Romano-Catolice, scrie Daily Mail.

Avand in vedere ca in Suedia capul Bisericii Luterane este o femeie, un reporter l-a intrebat pe Papa Francisc daca femeile vor fi vreodata preoti ai Bisericii Catolice.

Raspunsul a fost extrem de transant: "Papa Ioan Paul al II-lea a fost cat se poate de clar si ramane valabil ce a spus", a declarat Papa Francisc, fancand referire la un document din 1994, in care se specifica clar ca notiunea de femeie preot este in completa contradictie cu invataturile si traditiile Bisericii Catolice. Vaticanul sustine ca aceasta invatatura este o parte infailibila a traditiei catolice, noteaza antena3.ro.

Reporterul a insistat intreband: "Dar acest lucru este valabil pentru totdeauna? Niciodata niciodata?"

Papa a raspuns: "Daca am citit cu atentie declaratia Papei Ioan Paul al II-lea se indreapta in aceasta directie".

Papa a declarat anterior ca usa pentru hirotonirea femeilor este inchisa, dar sustinatorii preotilor de sex feminin pot spera ca un viitor papa ar putea rasturna decizia, in special din cauza lipsei de preoti din intreaga lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.