Cetatenii moldoveni din diaspora au raspuns apelului de mobilizare nationala pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, programat sa aiba loc la 13 noiembrie, relateaza Jurnal.md si Radio Chisinau.

In scopul unei mobilizari mai eficiente, ei au lansat o initiativa pe Facebook, 'Adopta un vot', destinata celor care sunt dispusi sa ofere votantilor transport, dar si cazare in localitatile in care sunt deschise sectii de votare, scrie Agerpres.

"Dragi moldoveni de peste hotare, este foarte important sa ne mobilizam in turul doi al alegerilor din tara. Foarte multi moldoveni vor fi nevoiti sa calatoreasca pentru a vota si am creat acest grup cu scopul de a cauta si oferi cazare in orasele in care exista sectii de vot si de a cauta oameni cu care sa puteti calatori impreuna (car sharing sau doar pentru companie). Haideti sa ne deschidem usile si bratele pentru cei care vor face acest efort si vor face un drum ca sa voteze! #maiavemosansa', scrie Anastasia Condruc, o tanara moldoveana aflata in prezent in Barcelona, autoarea acestei initiative.

Mai multi cetateni moldoveni din diaspora au raspuns la aceasta initiativa la numai cateva ore dupa lansarea ei, propunand transport si cazare altor compatrioti care vor dori sa voteze. Astfel, exista oferte de transport si de cazare pentru diverse orase: Bucuresti, Londra, Toronto, Montreal, Seattle, Ottawa, New York, Strasbourg, Bruxelles, Frankfurt, Viena etc.

Initiativa "Adopta un vot' a fost salutata de candidatul opozitiei de dreapta antioligarhice, Maia Sandu, potrivit Jurnal.md.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.