Kremlinul a calificat luni drept nefondate acuzatiile facute de seful serviciului de informatii britanic MI5, Andrew Parker, cu privire la metodele "tot mai agresive" ale Rusiei si la recurgerea de catre aceasta la tehnologii cibernetice avansate pentru a se opune Occidentului, transmit Reuters si AFP.

''Acele cuvinte nu corespund realitatii'', a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, intr-o conferinta de presa.

''Pana cand cineva va aduce probe, noi vom considera declaratiile respective drept nefondate si gratuite. Rusia foloseste toate posibilitatile, dar toate posibilitatile prevazute de dreptul international, pentru a-si urmari interesele si a le apara in strainatate'', a adaugat el.

Intr-un interviu pentru The Guardian, Andrew Parker a explicat ca Moscova "se sprijina pe toata gama sa de organisme de stat si pe toata puterea sa pentru a-si promova politica externa din ce in ce mai agresiva, inclusiv prin propaganda, spionaj, subversiuni si atacuri cibernetice".

"Rusia actioneaza in toata Europa si in Regatul Unit. Sarcina MI5 este de a-i bara calea", a spus el in continuare.

Aceste declaratii survin la zece zile dupa ce o escadra navala rusa compusa din opt nave, in drum spre coastele siriene, a fost supravegheata in Marea Nordului de o fregata britanica.

Conflictul in Siria, soldat cu peste 300.000 de morti din 2011 pana in prezent, adanceste tensiunile intre Rusia — principalul aliat al regimului de la Damasc — si Occident.

La randul sau, Washingtonul a acuzat recent Rusia ca a orchestrat ample atacuri informatice pentru a influenta campania prezidentiala din SUA. Presedintele rus Vladimir Putin a respins insa aceste acuzatii, scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.