Republicanii si democratii se bat pentru a da noul presedinte al SUA. Pe 8 noiembrie vom afla cine este cel mai puternic om din lume. Pana atunci putem sa aruncam o privire la rezultatele preliminare oferite de voturile exprimate mai devreme.

In SUA cetatenii americani pot alege sa voteze mai devreme, din diverse motive. Fie ca nu vor sa stea la coada pe 8 noiembrie sau, pur si simplu, vor sa fie printre primii sau nu pot vota chiar la data respectiva.

Pana acum peste 22 de milioane de americani si-au exprimat vointa electorala, iar in frunte se situeaza Hillary Clinton. Avansul usor pe care il are democrata Clinton s-ar putea sa fie recuperat de Trump, doar pentru faptul ca FBI a redeschis din nou ancheta privind e-mailurile din perioada cand Hillary Clinton era secretar de stat. Desi majoritatea votantilor au spus ca asta nu le schimba opinia despre candidata democrata, exista riscul ca Trump sa castige teren.

In statele in care sprijinul pentru cei doi candidati este aproximativ la acelasi nivel si care, astfel, ar putea decide rezultatul alegerilor, au votat aproape un sfert dintre alegatori. In state ca Florida, Colorado si Nevada, numarul democratilor inregistrati care au votat este mai mare decat cel al republicanilor. La fel se intampla si in Carolina de Nord, unde se da o lupta foarte stransa pentru Casa Alba si pentru controlul Senatului.

9AM.ro va tine la curent cu cele mai importante informatii privind alegerile din SUA. Ramaneti alaturi de noi!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.