Dupa ce o fabrica de sulf a fost incendiata de catre teroristii ISIS, langa Mosul, un nor imens de substante toxice s-a raspandit in nordul Irakului, dar si in tarile vecine, autoritatile din Turcia, declansand o alerta din pricina unui nor de ploaie acida, informeaza Daily Mail.

Viceprim-ministrul turc a oferit asigurari populatiei ca cetatenii nu vor fi afectati de gazul toxic, despre care specialistii au avertiza ca ar putea afecta dramatic cladirile din regiune.

Un meteorolog a avertizat la NTV ca "ploaia va creste umiditatea in zona, astfel incat atunci cand aceasta se va amesteca cu dioxid de sulf , se va forma acidul cunoscut sub numele de acid sulfuric".

Pentru a se preveni eventualele incidente, departamentele de interventie in caz de urgenta sunt in alerta, lucrand la mai multe scenarii, noteaza antena3.ro.

Potrivit oficialilor, "cel mai sumbru scenariu" ar fi ca norul să traverseze granita Hakkar si sa ajunga in Marea Caspica.

Fabrica de sulf de la al-Mishraq a fost incendiata de jihadisti saptamana trecuta, incendiul provocand formarea unui nor toxic. Emisia de dioxid de sulf poate fi comparata cu ceea ce are loc in timpul unei eruptii vulcanice semnificative.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.