Romanii sunt "vecinii", "prietenii" si "fratii nostri", dar "branza-i pe bani", a declarat duminica in exclusivitate pentru AGERPRES, la iesirea de la urne, candidatul Partidului Socialistilor la primul tur al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova, prorusul Igor Dodon.

"Romanii sunt vecinii nostri. Romanii sunt prietenii nostri. Romanii sunt fratii nostri, daca doriti. Frati, frati, dar branza-i pe bani", a afirmat Dodon dupa ce a dat declaratii jurnalistilor la iesirea din sectia de votare din Chisinau unde a venit impreuna cu sotia si cu cel mai mic dintre cei trei copii.

"Eu niciodata nu am fost, nu sunt si nu voi fi antiroman. Dar voi fi tot timpul antiunionist. Orice miscari unioniste in Republica Moldova, in opinia mea, sunt in afara legii", a mai spus candidatul socialistilor, raspunzand unei intrebari despre cum vede relatia cu Romania in cazul in care ar ajunge presedinte al Republicii Moldova.

La iesirea din sectia de votare, Igor Dodon, care era favorit in sondajele de opinie, a declarat in fata presei ca scrutinul de duminica "poate sa fie si cred ca va fi un nou inceput".

"Astazi am votat impotriva celor care au fost la guvernare pe parcursul ultimilor sapte ani. Am votat impotriva oligarhiei, impotriva celor care au distrus sistemul bancar, au distrus tara si si-au batut joc de oameni (...) Am votat pentru o Moldova prospera, pentru o Moldova unde copiii nostri sa aiba un viitor frumos, pentru o Moldova unde parintii nostri, pensionarii, sa simta ca statul are nevoie de ei", a spus politicianul, care si-a declarat convingerea ca nu va mai exista un al doilea tur de scrutin.

Daca niciun candidat nu reuseste sa obtina la primul tur de scrutin de duminica majoritatea absoluta de voturi, la 13 noiembrie va fi organizat al doilea tur in care se vor infrunta primii doi clasati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.