Potrivit unui nou studiu, pe continentul african, malnutritia, lipsa apei potabile sau conditiile sanitare inadecvate nu mai sunt singurele fenomene ce provoaca victime, informeaza seeker.com.

Potrivit cercetarilor, anual, aproximativ 712.000 de oameni isi pierd viata in Africa din pricina bolilor cauzate de poluarea din aer.

Studiul are la baza fenomenul de dezvoltare neintrerupta a mediului urban in Africa, iar oamenii de stiinta sunt de parere ca se va inregistra atat o criza climatica, cat si una a sanatatii asemenea situatiilor din India si China, scrie descopera.ro.

In China, principalul poluator al planetei se iau masuri dupa ce statul a ratificat in septembrie acordul mondial privind incalzirea globala.Camera de inregistrare legislativa a regimului comunist a adoptat "propunerea (...) de ratificare" a acestui tratat istoric vizand sa opreasca incalzirea climatica sub pragul critic de 2°C, eventual 1,5°C, fata de nivelul preindustral.

Din pacate, New Delhi este chiar mai poluat decat Beijing-ul, aerul din capitala Indiei inregistrand anual o concentratie de trei ori mai mare decat in capitala chineza.

Revenind la Africa, profesor de chimie atmosferica Mathew Evans, de la Universitatea York explica acest fenomen: "In orase precum Londra, poluarea este generata, in mare parte, de hidrocarburile eliminate de catre mijloacele de transport, pe cand poluarea din Africa este generata de arderea deseurilor, de gatitul cu combustibil neadecvat, de catre masinile care au convertorul catalitic inlaturat."

Astfel, din pricina poluarii iau nastere probleme pulmonare si de respiratie, accidente vasculare cerebrale si chiar atac de cord.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.