Un adolescent din Atlanta, vorbitor nativ de engleza, a inceput sa vorbeasca fluent limba spaniola, dupa ce s-a trezit din coma, in urma unui accident suferit in timpul unui meci de fotbal, informeaza CNN.

Reuben Nsemoh, un adolescent care locuieste intr-o suburbie a orasului american Atlanta, a suferit o contuzie craniana in timpul unui meci de fotbal si, de atunci, este ingrijorat deoarece ii este foarte dificil sa se concentreze. El se teme ca nu va mai putea sa practice sportul lui preferat - fotbalul european.

Insa cea mai mare spaima a lui a fost aceasta: cum se face ca a inceput dintr-o data sa vorbeasca fluent limba spaniola?

Nsemoh, in varsta de 16 ani, a intrat in coma dupa o accidentare suferita in timpul unui meci de fotbal. Dupa ce s-a trezit, a facut ceva ce nu facuse niciodata pana atunci: vorbea spaniola ca un nativ al acestei limbi.

Parintii lui spun ca tanarul vorbea deja putina spaniola, dar nu a fost niciodata fluent in aceasta limba, pana la acel accident.

Treptat, el a reinceput sa vorbeasca engleza, dar, in acelasi timp, a inceput sa isi piarda fluenta in spaniola.


Sindromul accentului strain este o afectiune extrem de rara, cauzata de vatamari cerebrale care modifica tiparul de vorbire al bolnavului, oferindu-i un accent diferit. Primul caz cunoscut a fost raportat in 1941, cand o femeie din Norvegia a suferit vatamari la nivelul creierului, provocate de srapnel, in timpul unui bombardament german, si a inceput sa vorbeasca cu accent german.

De atunci au mai fost raportate alte cateva zeci de cazuri.

In urma cu trei ani, politia a gasit un veteran al Marinei americane in stare de inconstienta intr-un motel din Southern California. Atunci cand s-a trezit, fostul militar american nu isi mai amintea absolut nimic din viata pe care a avut-o si vorbea doar limba suedeza.

In Australia, o femeie care conducea un autocar a suferit un accident grav de automobil in urma caruia s-a ales cu o fractura de mandibula si de maxilar. Dupa ce s-a trezit, ea a inceput cu accent frantuzesc.

Citeste si:
Un băiat de 16 ani a provocat un accident mortal în Timiș, după ce...
Un băiat de 16 ani a provocat...

La inceputul acestui an, o femeie din statul american Texas, care a suportat o interventie chirurgicala la nivelul maxilarului, vorbeste de atunci cu accent britanic.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.