Explozii simultane au zguduit duminica dimineata un parc japonez, acestea fiind provocate de un veteran sinucigas, in varsta de 72 de ani. Acesta din urma este singura persoana care si-a pierdut viata in explozii, in vreme ce doi barbati si un adolescent au fost raniti, transmite Reuters.

Incidentul a avut loc in localitatea Utsunomiya, situata la aproximativ 100 de kilometri de Tokyo, iar anchetatorii sustin ca pensionarul japonez voia doar sa se sinucida

A doua explozie a cauzat un incediu intr-o parcare din apropierea parcului Utsunomiya. De asemenea, pensionarul si-a incendiat si locuinta, situata la aproximativ opt kilometri de parcul unde s-a sinucis.

Autoritatile locale sustin ca au descoperit o scrisoare ”de adio”, care a fost redactata de pensionarul sinucigas, si investigheaza cele trei explozii.

Imaginile transmise de posturile de televiziune au surpins cele doua autovehicule incendiate, care apartineau pensionarului sinucigas.

Doi barbati, in varsta de 64 si, respectiv, 58 de ani, au fost raniti in urma exploziei din parc. Acestia sunt tratati de medici pentru rani provocate de srapnel. Cea de-a treia persoana ranita in incident este un adolescent in varsta de 14 ani.

O camera de supraveghere din gara a inregistrat trei explozii produse intr-o succesiune rapida - la orele locale 11.31, 11.32, in vreme ce ultima explozie a fost auzita la doar 15 secunde distanta.

Mai multe poze urcate pe retelele de socializare arata coloana de fum negru, care se ridica din zona parcului.

Se pare ca un festival traditional avea loc in parcul, unde a avut loc una dintre explozii, scrie News.ro.

Desi numarul sinucigasilor a scazut considerabil in ultimii ani, japonezii se confrunta in continuare cu cea mai ridicata rata de sinucideri din intreaga lume. Aproximativ 30.000 de japonezi se sinucid in fiecare an, iar expertii sustin ca fenomenul se datoreaza stresului financiar, cauzat de pensiile extrem de mici.

In 2015, un pensionar si-a dat foc intr-un tren de mare viteza din Japonia. In incident si-a pierdut viata si o femeie de 52 de ani, care era in acelasi vagon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.