Targul de echipamente militare Euronaval a adus in prim-plan proiectul secret la care compania Thales a lucrat mai bine de trei ani: AUSS, o drona submersibila capabila sa loveasca fulgerator submarinele inamice.

AUSS reprezinta un echipament militar de tip drona invizibila capabil sa evolueze atat la suprafata, cat si in adanc, iar Marina franceza ar putea sa o includa in dotarile standard ale celui mai nou submarin nuclear aflat in lucru, anunta Defense News.

AUSS face parte dintr-un proiect secret, abia acum prototipul dronei antisubmarin fiind prezentat publicului larg.

Inginerii companiei Thales au lucrat vreme de trei ani, impreuna cu parteneri din alte 19 companii mici si mijlocii, pentru a crea prototipul dronei AUSS.

Cea mai moderna arma antisubmarin pe care francezi au reusit sa o creeze ar putea schimba soarta luptelor din adancuri.

"AUSS marcheaza inceputul unei ere in industria sistemelor marine fara personal uman produse in Franta", a afirmat Pierre Eric Pommellet, vicepresedinte in cadrul companiei franceze din sectorul de Aparare.

In sectorul militar, drona AUSS poate executa misiuni de spionaj, culegere de date de la diverse statii submersibile cu senzori si transmiterea acestora catre reteua de sateliti.

Dispozitivul ar trebui sa aiba o autonomie de doua saptamani, sa efectueze manevre complexe, cum ar fi intoarceri bruste la 360 de grade, si sa inainteze la o viteza de 17 noduri, egala cu cea a unui iaht de croaziera, relateaza business24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.