Politia turca a impuscat mortal un presupus militant al Statului Islamic despre care se crede ca planuia un atac sinucigas cu bomba in Ankara, scrie agentia de presa proguvernamentale Anadolu, citata de Reuters.

O echipa antitero l-a gasit pe suspect la etajul al noualea al unui imobil de la marginea capitalei turce, unde l-a ucis intr-un schimb de focuri, catre ora locala 3.00 (0:00 GMOT / 3:00 ora Romaniei), dupa ce acesta a deschis focul impotriva politistilor care i-au cerut sa se predea.

Politia a gasit materiale explozive la fata locului, iar guvernatorul Ercan Topaca a declarat pentru presa ca exista suspiciuni ca barbatul planuiaatacuri care vizau ceremonii publice in capitala, scrie agentia Anadolu. Potrivit sursei citate, Barbatul era inregistrat in orasul sud-estic Diyarbakir si s-a nascut in 1992.

Dupa ce a primit informatii potrivit carora militantii ar planui atacuri in capitala, guvernatorul Ankarei a interzis, luni, mitinguri si marsuri pana la sfarsitul lui noiembrie.

Interdictia, impusa in baza situatiei de urgenta instituite in urma tentativei de lovitura de stat din iulie, apare in contextul in care autoritatile continua o operatiune militara in Siria, lansata in urma cu aproape doua luni, prin care-i sustin pe rebeli sa-i indeparteze pe luptatorii Statului Islamic de frontiera turca de sud.

Militantii Statului Islamic si cei ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sunt suspectati ca au pus la cale o serie de atacuri in capitala turca.

Doi presupusi membri ai PKK, suspectati ca planuiau atacuri cu masina-capcana, s-au detonat intr-o infruntare cu Polisia din Ankara, informeaza HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.