Vicepresedintele american Joe Biden a respins acuzatii potrivit carora Casa Alba nu a reactionat fata de incercari ale Rusiei de a se amesteca in alegerile americane si a anuntat ca Vladimir Putin va primi "un mesaj", relateaza AFP.

Intr-un fragment dintr-un interviu pentru NBC, publicat vineri, vicepresedintele face o pauza si apoi zambeste ironic atunci cand este intrebat care este motivul pentru care administratia americana nu a luat inca vreo masura, la o saptamana dupa ce oficiali americani au acuzat Moscova ca incearca sa se amestece in campania prezidentiala americana.

"Ii vom trimite un mesaj" presedintelui rus Vladimir Putin, a spus Biden.

Casa Alba examineaza o "actiune cibernetica acoprita, fara precedent, impotriva Rusiei" vizand sa "stanjeneasca" Kremlinul, dezvaluie NBC.

Biden a spus ca acest raspuns va fi "proportional".cu impactul dezvaluirilor unor documente accesate de hackeri rusi.

Insa el a pus la indoiala faptul ca hackerii rusi au avut "capacitatea sa influenteze in mod fundamental alegerile" de la 8 noiembrie.

"Avem capacitatea sa o facem, iar mesajul va fi trimis si va fi trimis potrivit calendarului nostru si in circumstante care vor avea impactul cel mai important", a subliniat el.

Intrebat daca publicul va afla despre ce este vorba, Biden a raspuns laconic "sper ca nu".

Administratia americana a acuzat saptamana trecuta Moscova ca se amesteca in alegerile prezidentiale din Statele Unite prin orchestrarea unor atacuri informatice recente asupra unor conturi de e-mail apartinand unor personalitati si institutii americane.

"Aceste furturi si aceste atacuri informatice au ca scop un amestec in procesul electoral american", a declarat Biroul directorului serviciilor americane de informatii (ODNI) intr-un comunicat, pe 7 octombrie, pe un ton ferm.

"Noi credem, avand in vedere amploarea si caracterul sensibil al acestor initiative, ca doar oficiali rusi de rang inalt au putut sa autorizeze aceste activitati", sublinia ODNI.

Citeste si:
Ucraina: Washingtonul denunță „crime de război sistemice”. Au fost...
Ucraina: Washingtonul denunță...

Casa Alba a anuntat marti ca Washingtonul va raspunde "in mod proportional" acestui amestec.

La sfarsitul lui iulie, in urma unei vaste dezvaluiri de e-mailuri apartinand Partidului Democrat, oficiali din cadrul acestei formatiuni si experti in atacuri cibernetice au aratat Rusia cu degetul.

Seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov a respins miercuri ca "magulitoare" dar "ridicole" acuzatiile Washingtonului, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.