Primarul din Oersdorf, o localitate din nordul Germaniei, a fost lovit cu o bata in cap, joi seara, langa sediul primariei, in care avea loc o intalnire in care se discuta despre construirea unui nou centru pentru azilanti, a anuntat politia vineri, relateaza Deutsche Welle si The Associated Press.

Politia banuieste ca este vorba un atac motivat de xenofobie, in contextul in care primarul Joachim Krebschull, in varsta de 61 de ani, este un sustinator al primirii migrantilor si a primit de mai multe luni amenintari.

Primarul a fost lovit de o persoana necunoscuta, probabil din cauza unui plan de a infiinta un centru pentru refugiati in zona, au anuntat vineri autoritatile din Oersdorf.

Krebschull a fost transportat la un spital local in stare de inconstienta, dupa ce a fost lovit cu un obiect contondent, cel mai probabil o bucata de lemn, potrivit DPA, citata de AP. In prezent, el se afla intr-o "stare buna", potrivit aceleiasi surse.

Primarul a raportat politiei ca a primit amenintari inainte de atac, potrivit fortelor de ordine, citate de postul german. Astfel, el ar fi primit luni de zile scrisori cu mesaje precum "cine nu vrea sa asculte o sa aiba de suferit" si "Oersdorful este al locuitorilor sai", potrivit sursei citate.

Din cauza acestor mesaje cu tenta xenofoba, anchetatorii au anuntat ca analizeaza posibilitatea unui atac motivat politic al extremei drepte, dar ca nu exclud nicio alta ipoteza in acest stadiu.

Potrivit AP, si alti oficiali locali au primit mesaje de amenintare cu tenta xenofoba.

Ministrul de Interne al landaului Schleswig-Holstein Stefan Studt a condamnat atacul si a subliniat ca "asa ceva nu poate sa aiba loc".

Cel mai derutant aspect al atacului, a declarat un purtator de cuvant al politiei, este ca, in pofida prezentei a sase politisti insarcinati sa asigure securitatea reuniunii, necunoscutul a atacat in momentul in care primarul a iesit din primarie si s-a dus sa-si ia laptopul din masina.

Atacurile xenofobe vizand refugiati si centre de refugiati s-au intensificat in Germania in ultima perioada, in contextul in care Berlinul depune eforturi sa integreze cei aproximativ un milion de azilanti pe care i-a primit in timpul crizei migratiei, relateaza HotNews.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.