Prima confruntare dintre Hillary Clinton si Donald Trump, candidati la alegerile prezidentiale americane din luna noiembrie, ce a avut loc luni seara, a fost cea mai vizionata dezbatere electorala din istoria televiziunii americane, intrucat a fost urmarita in direct de peste 81,4 milioane de telespectatori, informeaza CNN.

Confruntarea electorala dintre Donald Trump si Hillary Clinton, transmisa in direct de mai multe posturi TV americane, a stabilit astfel un nou record de audienta in istoria de 60 de ani a dezbaterilor prezidentiale televizate din Statele Unite.

Potrivit datelor oficiale transmise de compania Nielsen, dezbaterea a avut o audienta medie de 81,4 milioane de telespectatori. Aceasta confruntare electorala a fost difuzata in direct de 11 posturi de televiziune.

Cifrele nu includ insa audienta PBS (Public Broadcasting Service - reteaua de televiziune publica americana, n.r.), care a inregistrat o audienta medie de 3 milioane de telespectatori pe parcursul transmisiunii. Aceasta audienta a postului public de televiziune american, denumita C-SPAN, nu este inclusa in mod traditional in audientele totale ale posturilor comerciale.

Cateva milioane de americani au urmarit dezbatarea prezidentiala si pe internet, prin intermediul unor streaming-uri live.

Audienta totala de 81,4 milioane de telespectatori comunicata de compania Nielsen include persoane care au urmarit dezbaterea prin intermediul posturilor TV traditionale, in casele lor. Persoanele care au urmarit transmisiunea la petreceri, in baruri, restaurante si birouri nu au fost luate in calcul.

Din acest motiv, audienta totala a dezbaterii dintre Hillary Clinton si Donald Trump a fost si mai ridicata, scrie News.ro.

In ceea ce priveste televiziunile, CNN si alte posturi TV prin cablu specializate in difuzarea de stiri au beneficiat de o crestere puternica a audientelor pe parcursul ultimilor ani electorali. De o cresere similara au beneficiat si retelele de televiziune.

NBC a inregistrat luni seara cea mai mare audienta, partial pentru ca Lester Holt, vedeta emisiunii ”NBC Nightly News”, a fost moderatorul dezbaterii. Aproximativ 18 milioane de americani au urmarit dezbaterea dintre Hillary Clinton si Donald Trump pe postul NBC.

Citeste si:
Ce ar fi vrut Ilinca Vandici să fie, dacă nu era prezentatoare:...
Ce ar fi vrut Ilinca Vandici...

ABC a atras in fata micilor ecrane 13,5 milioane de telespectatori, in timp ce CBS a inregistrat o audienta de 12,1 milioane de telespectatori. Fox News a avut o audienta de 11,4 milioane de telespectatori, CNN a atras 9,9 milioane de telespectatori, reteaua Fox a atras 5,5 milioane, iar MSNBC a inregistrat o audienta de 4,9 milioane de telespectatori.

Dezbaterea dintre Clinton si Trump a avut mare succes si pe posturile de limba spaniola, fiind vizionata de 2,5 milioane de persoane pe postul Univision si de 1,8 milioane de telespectatori ai postului Telemundo.

Desi Donald Trump a fost un veritabil ”magnet” pentru telespectatori, Hillary Clinton a fost beneficiara acestei cresteri de audienta. Marti, a existat un consens in mass-media din Statele Unite, majoritatea analistilor considerand ca Hillary Clinton a iesit invingatoare din aceasta dezbatere directa cu Donald Trump.

Audienta transmisiunii de luni seara a depasit precedentul record de 80,6 milioane de telespectatori, stabilit in 1980, cand Jimmy Carter si Ronald Reagan au avut o singura confruntare televizata, in direct, inainte de alegerile prezidentiale.

Citeste si:
Hilarry Clinton, atac la Bernie Sanders: "N-a realizat nimic"
Hilarry Clinton, atac la...

In istoria recenta, prima dezbatere Barack Obama - Mitt Romney din 2012 a inregistrat o audienta medie de 67 milioane de telespectatori.

Datele detaliate transmise de Nielsen arata ca audienta confruntarii Clinton-Trump a ramas la niveluri inalte pe durata intregii transmisiuni.

Contrar unor speculatii de dinainte de confruntare, nu a existat nicio scadere majora de audienta dupa trecerea primelor 30 de minute din aceasta dezbatere, care a avut o durata totala de 98 de minute.

Cei mai multi dintre telespectatori au continuat sa vizioneze dezbaterea pana la final, iar acest fapt a fost sarbatorit de echipa de campanie a lui Hillary Clinton, marti.

Interesul publicului fata de prima intalnire dintre Hillary Clinton si Donald Trump intr-un platou de televiziune devenise tot mai mare in ultimele luni.

Managerii din industria de televiziune anticipau o audienta totala cuprinsa intre 80 de milioane si 100 de milioane de telespectatori. Astfel de audiente de televiziune sunt obtinute in Statele Unite doar de galele Super Bowl.

Citeste si:
Dezbatere intensă pe Internet după reacția polițistului Marian...
Dezbatere intensă pe Internet...

Luni seara si in noaptea de luni spre marti, dezbaterea Clinton-Trump a fost ”cea mai discutata din toate timpurile” pe Twitter, au anuntat reprezentantii acestei retele de socializare.

Tinand cont de cresterea rapida a optiunilor din domeniul streaming-urilor, confruntarea dintre cei doi politicieni a fost, de asemenea, cea mai difuzata dezbatere prin streaming din toate timpurile.

Mai multe streaming-uri de pe YouTube au inregistrat o audienta totala de 2,5 milioane de vizionari simultane. Streaming-urile live de pe alte site-uri au generat la randul lor cateva milioane de vizionari.

Atat pe Twitter, cat si pe Facebook, Donald Trump a fost un subiect mai intens discutat decat Hillary Clinton. Twitter a anuntat ca ”share-ul de conversatii asociate cu unul dintre cei doi candidati de pe scena” a fost de 62% pentru Trump si de 38% pentru Clinton.

Citeste si:
Un gigant american vine în Romania. Compania s-a declarat...
Un gigant american vine în...

Pe Facebook, diferenta a fost si mai mare, deoarece Trump a avut un share de conversatii de 79%, iar Clinton a obtinut un share de 21%.

Insa faptul de a fi subiect de discutii nu reprezinta neaparat un lucru benefic pentru un candidat. Cei mai multi dintre comentatorii politici au spus ca Hillary Clinton a iesit in avantaj fata de Donald Trump dupa aceasta dezbatere electorala.

Analizele TV post-dezbatere s-au concentrat, de asemenea, pe Trump, partial datorita comentariilor surprinzatoare si generatoare de perplexitate pe care candidatul republican le-a facut pe scena.

O analiza a postului CNN - realizata pentru a verifica daca anumite afirmatii au avut o baza reala - a investigat cele 26 de acuzatii facute de Clinton si Trump in timpul dezbaterii de luni seara si a descoperit ca Donald Trump a fost candidatul care a facut un numar mai mare de declaratii ce au capacitatea de a induce publicul in eroare.

Prima dezbatere electorala directa dintre Hillary Clinton si Donald Trump a avut loc luni seara, la David S. Mack Sports and Exhibition Complex din cadrul Universitatii Hofstra din New York si a fost moderata de prezentatorul de televiziune Lester Holt.

A doua dezbatere prezidentiala va avea loc pe 9 octombrie, la Universitatea Washington din St. Louis, si va fi moderata de prezentatorii TV Anderson Cooper si Martha Raddatz.

Cea de-a treia dezbatere si, totodata, ultima, dintre Hillary Clinton si Donald Trump va avea loc pe 19 octombrie, la Universitatea Nevada din Las Vegas, si va fi moderata de jurnalistul de televiziune Chris Wallace.

Alegerile prezidentiale din Statele Unite vor avea loc pe 8 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.