Regele Norvegiei, Harald al V-lea, a tinut un discurs in care a scos in evidenta diversitatea societatii in care traieste, amintind de minoritatile sexuale si de credinta diversa din tara sa.

"Norvegienii inseamna femei care iubesc femeile, barbati care iubesc barbatii, barbati si femei care se iubesc. Norvegienii cred in Dumnezeu, in Allah, in orice si in nimic", a spus el, dand de inteles ca, intr-o societate atat de diversa, refugiatii sunt bineveniti, arata The Independent.

Regele a tinut discursul in fata a 1.000 de oameni, la o receptie in gradina palatului regal din Oslo. El a indemnat norvegienii sa aiba incredere in nou-veniti, sa se arate solidari cu ei si generosi.

Discursul vine intr-un moment in care retorica anti-imigratie este puternica in Norvegia, la putere fiind o coalitie ce include Partidul Conservator si Partidul Progresului, cel din urma avand o platforma anti-imigratie. Partidul Progresului avertizeaza ca, incet-incet, societatea norvegiana este "islamizata", precizeaza Ziare.com.

"Norvegienii inseamna si imigranti din Afganistan, Pakistan, Polonia, Suedia, Somalia si Siria", a mai spus regele.

"Nu e intotdeauna usor sa spunem de unde venim, carei nationalitati ii apartinem. Acasa e unde ne e inima. Acasa nu e intotdeauna intre granitele unei tari", a adaugat monarhul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.