Rusia si Statele Unite ar putea ajunge "in curand" la un acord privind cooperarea in Siria, a afirmat vineri presedintele rus Vladimir Putin, citat de AFP.

"Avansam pas cu pas in directia buna si nu exclud sa putem ajunge in curand la un acord asupra unor lucruri si sa il anuntam comunitatii internationale", a declarat Putin, intrebat de Bloomberg, in marja Forumului Economic al Estului, la Vladivostok.

"Este inca prea devreme pentru a vorbi dar cred ca actionam si avansam in directia dorita", a adaugat presedintele rus, laudand "rabdarea" si "perseverenta" secretarului american de stat John Kerry.

Experti militari si diplomatici ai Rusiei si Statelor Unite continua discutiile la Geneva in privinta ajungerii la o "incetare a ostilitatilor de amploare si importanta" in Siria.

Moscova si Washingtonul, care efectueaza separat lovituri impotriva jihadistilor din aceasta tara, nu sunt de acord in ceea ce priveste soarta presedintelui sirian Bashar al-Assad. Rusia se opune ferm plecarii sale, ceruta de Statele Unite.

Potrivit lui Putin, principala dificultate in discutii este legata de stabilirea gruparilor care fac parte din opozitia numita "moderata" si care sunt jihadiste, transmite HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.