Universitatea unde a studiat presedintele mexican Enrique Pena Nieto a confirmat ca acesta a copiat o parte semnificativa a textelor si ideilor din lucrarea sa de licenta fara a cita sursele, relateaza Fox News.

Universitatea PanAmerican, pe care Nieto a absolvit-o in 1991, obtinand o diploma in Drept, a precizat, insa, ca seful statului a respectat regulile care erau in vigoare in urma cu 25 de ani si care, intre timp, au fost inasprite.

Institutia a evitat, intr-un comunicat transmis presei, termenul “plagiat”, dar afirma ca teza include “reproduceri textuale ale unor fragmente (din alte lucrari – n.r.) fara note de subsol sau mentiuni in bibliografie”.

De asemenea, reprezentantii universtatii private au atras atentia ca “regulile generale ale institutiei nu se aplica fostilor studenti”, iar acesta este “un caz vechi care nu poate fi obiectul vreunei actiuni”.

Saptamana trecuta, site-ul Aristegui Noticias a scrisc ca aproape 29% din teza lui Nieto a fost preluata de la alti autori pe care nu i-a citat. Mai mult, 20 de paragrafe ar fi fost copiate cuvant cu cuvant dintr-o carte scrisa de fostul presedinte Miguel de la Madrid.

Un purtator de cuvant al Guvernului a declarat ca presedintele a comis "erori de stil" necitandu-si sursele si a respins acuzatiile de plagiat.

Aceasta nu este prima data cand rigoarea academica a lui Nieto este pusa sub semnul intrebarii. Cand a candidat la presedintie, 2011, el s-a balbait atunci cand a fost rugat sa numeasca trei carti care l-au influentat. El a reusit sa mentioneze Biblia, dar in cazul celorlalte doua a incurcat numele si autorii.

Echipa de investigatie de la Aristegui Noticias l-a vizat pe presedinte si anterior.

In noiembrie 2014 jurnalistii au descoperit probe potrivit carora sotia lui Pena Nieto a achizitionat o casa in valoare de sapte milioane de dolari de la un contractor guvernamental.

Pena Nieto si-a cerut scuze, in urma cu doua luni, pentru achizitionarea casei si si-a exprimat regretul fata de faptul ca acest scandal a afectat credibilitatea presedintiei in randul populatiei.

Citeste si:
Presedintele mexican spune ca nu va plati pentru zidul lui Trump
Presedintele mexican spune ca...

Popularitatea presedintelui este in scadere de cand a preluat functia, in 2012. Insa el a declarat recent ca nu este interesat sa castige medalii pentru popularitate, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.