Germania a inasprit controalele la frontiera cu Elvetia, pentru a limita fluxul de imigranti ilegali, a declarat ministrul elvetian de Finante, Ueli Maurer, precizand ca aceasta este o dovada ca Berlinul a renunta la politica usilor deschise pentru migranti, relateaza Reuters.

Potrivit oficialului, autoritatile de la Berlin au trimis circa 90 de graniceri si 40 de politisti la granita cu Elvetia, pentru a bloca imigrantii ilegali.

Ministerul german de Interne a confirmat ca numarul agentilor detasati la frontiera a fost sporit.

Maurer, care, in calitate de ministru de Finante, se ocupa si de graniceri, a evocat inasprirea atitudinii Berlinului pentru a justifica abordarea Elvetiei, care a trimis inapoi in Italia pana la 1.000 de migranti pe zi. Acestia incercau sa ajunga in Germania sau in tarile nordice, fara sa aiba documente valide si fara sa ceara azil in Elvetia.

“Germania securizeaza granita cu Elvetia”, a explicat Maurer la un congres organizat in week-end al partidului de dreapta SVP.

Principala ruta de tranzit a migrantilor catre Germania, cea prin Balcani si Austria, a fost inchisa in acest an, asa ca tot mai multi oameni aleg sa traverseze Mediterana si Italia.

Politia Federala germana a anuntat ca anul acesta a prins 3.385 de migranti ilegali care au intrat in tara din Elvetia, cu 40% mai multi decat anul trecut.

Peste un milion de oameni care au fugit de razboaiele si saracia din Orientul Mijlociu si din Africa au ajuns in Germania anul trecut. Atitudinea populatiei si autoritatilor fata de ei s-a deteriorat dupa o serie de atacuri vizand civili, luna trecuta, dintre care trei comise de migranti.

Elvetia a luat masuri de limitare a numarului de migranti – multi dintre ei africani – care au incercat sa intre in tara din Italia, dupa ce au traversat Marea Mediterana.

Organizatii umanitare analizeaza in prezent daca aceste masuri incalca acordurile si conventiile pentru apararea drepturilor omului, ipoteza negata de autoritatile elvetiene, relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.