Autoritatile turce sustin ca o explozie puternica a zguduit joi dimineata o sectie de politie din localitatea Elazig, situata in sud-estul predominant kurd al Turciei. Trei persoane si-au pierdut viata, in vreme ce peste 50 au fost ranite in deflagratie.

Explozia are loc la doar o zi dupa un atac cu masina-capcana asupra unei sectii de politie din provincia Van, situata in apropiere de frontiera iraniana, care a lasat in urma trei morti si 40 de raniti, scrie Reuters.

Imaginile surprinse de jurnalistii turci arata un nor gros de fum, care se ridica deasupra zonei unde a avut loc deflagratia. Insa, autoritatile turce sustin ca militantii kurzi din PKK sunt in spatele acestui atac.

Se pare ca explozia s-a produs al ora locala 9.20 ca urmare a unei masini-capcana, a carei forta a reusit sa distruga intreaga fatada a sectiei de politie din Elazig.

Desi Turcia a fost marcata in ultimele luni de ciocniri violente intre fortele de securitate turce si militantii kurzi, localitatea Elazig nu a fost zguduita pana in acest moment de violente, informeaza News.ro.

Explozia are loc la doar o zi dupa un atac cu masina-capcana asupra unei sectii de politie din provincia Van, situata in apropiere de frontiera iraniana si locuita in special de catre minoritatea kurda. Autoritatile turce au anuntat ca in urma deflagratiei trei persoane si-au pierdut viata, iar alte 40 au fost ranite. Nicio grupare nu a revendicat pana in acest moment atacul. Desi, militantii kurzi vizeaza adeseori sectii de politie sau avanposturi izolate ale fortelor de securitate turce.

Turcia, stat membru NATO, se confrunta cu numeroase amenintari. Ca membru al unei coalitii conduse de Statele Unite se lupta cu Statul Islamic in Siria si Irak. Insa, Erdoga a declarat razboi si militantilor PKK din sud-estul tarii, dupa ce un armistitiu care a durat doi ani si jumatate a esuat in iulie 2015, ceea ce a dus la cele mai sangeroase violente intre cele doua tabere din anii ’90 incoace.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.