Panica, evacuari si intarzieri importante au fost declansate pe principalul aeroport din New York, in urma unor informatii "nefondate" despre focuri de arma, relateaza AFP.

Imediat nu erau confirmate persoane ranite sau arestari, insa Politia Autoritatii Aeroportuare a evacuat, ca masura de precautie, cel putin doua terminale pe Aeroportul International John F. Kennedy.

Un purtator de cuvant, Joe Pentangelo, a declarat ca Autoritatea a primit informatii "nefondate" despre focuri de arma.

O oprire la sol a fost in vigoare pana la ora locala 12.30 (7.30, ora Romaniei) din motive de "securitate", a anuntat Administratia Aviatiei Civile (FAA).

La momentul respectiv, seful Diviziei pentru Operatiuni Speciale din cadrul Departamentului Politiei din New York Harry Wedin a anuntat ca toate terminalele au fost "verificate si declarate sigure", scrie News.ro.

"Toate terminalele afectate isi vor relua operatiunile in scurt timp. Nu s-au tras focuri de arma", a adaugat el intr-un mesaj postat pe Twitter.

Autoritatea aeroportuara a anuntat ca o ancheta preliminara a stabilit ca nu s-au tras focuri de arma pe Aeroportul JFK si ca nu a fost ranita vreo persoana.

"Pana in acest moment nu s-au gasit cartuse de arma sau alta proba ca s-au tras focuri de arma", se arata intr-un comunicat.

"Terminalul a fost evacuat ca o masura suplimentara de prudenta. Exista o prezenta substantiala a PAPD, NYPD si LGA la JFK. Ancheta continua", se arata in comunicat.

Wedin a anuntat anterior ca Autoritatea aeroportuara, NYPD si Unitatea Serviciilor de Urgenta verificau terminalele 1 si 8.

Insa pilotul unui avion care astepta sa plece de la Terminalul 2 a anuntat ca politia verifica acest terminal dupa ce a fost evacuat.

La Terminalul 1, un jurnalist AFP se afla printre pasagerii blocati timp de o ora si jumatate la bordul unui avion, pe pista.

Citeste si:
Emily Burghelea a tras o sperietură sora cu moartea. Cu ce probleme...
Emily Burghelea a tras o...

Dupa ce au fost debarcate, sute de persoane stateau la coada pentru a trece prin punctele de control ale serviciilor de Imigratie din zona, timp de peste doua ore. Politia era prezenta masiv.

Panica s-a raspandit repede in multime. Politia le-a ordonat calatorilor sa se intinda pe jos, dupa care i-a evacuat in afara pistei, printr-un culoar.

"Jos, la pamant!", strigau politistii. "Misca, misca, misca!".

Politistii le-au interzis calatorilor sa sune sau sa pozeze. Un barbat a fost arestat pentru ca a incercat pozeze aceste scene haotice.

Dupa ce calatorii au ajuns in zona controalelor serviciilor de Imigratie, panica a reizbucnit. Politisti inarmati fugeau de colo pana colo. Unor pasageri li s-a ordonat sa se ascunda in cabinele serviciilor de Imigratie.

Politia nu le-a oferit calatorilor explicatii despre acest incident in domeniul securitatii.

Citeste si:
Metodele eficiente de securitate la care să apelezi pentru casa ta
Metodele eficiente de...

O femeie plangea zgomotos pentru ca si-a pierdut fiul in varsta de noua ani in aceasta agitatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.