Activistii MSF sustin ca zece copii si-au pierdut viata sambata, iar alti 28 au fost raniti, in urma unui raid aerian asupra unei scoli yemenite dintr-o fortareata a rebelilor Houthi. Un purtator de cuvant al rebelilor a acuzat coalitia saudita de comiterea raidului aerian, informeaza DPA

”Medicii fara Frontiere” au precizat ca victimele aveau varste cuprinse intre 8-15 ani si mergeau la scoala in provincia nordica Saada.

Un reprezentant al rebelelilor, Mohammed Abdel-Salam, a acuzat coalitia saudita de bombardarea scolii. Insa, nicio declaratie nu a venit din partea coalitiei saudite, care a lansat in urma cu mai bine de un an o campanie de raiduri aeriene impotriva rebelilor Houthi, pentru a-l sustine pe presedintele yemenit recunoscut la nivel international, Abu Raubu Mansour Hadi.

Acest raid aerian are loc la doar o zi, dupa ce Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Drepturile Omului a acuzat ca 272 de civili si-au pierdut viata in razboiul yemenit in ultimele patru luni.

Interventia saudita in Yemen, sprijinita de Washington, nu a dus la detensionarea conflictului dintre fortele combatante care incearca sa constituie un guvern la Sanaa, ci a intarit in schimb prezenta Al-Qaeda.

Fortele Houthi, sprijinite de banii iranieni, se confrunta cu militarii presedintelui Hadi, care are sustinerea sauditilor, intr-un conflict ce a revendicat pana acum 6.200 de vieti, relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.