O terorista condamnata la 15 ani de inchisoare, Fatima Aberkan, cunoscuta ca “Muza belgiana a ISIS”, a fost eliberata de justitia belgiana dupa numai patru luni, relateaza La Derniere Heure.

Avocatul femeii, Cedric Moisse, a contestat in apel sentinta din 14 aprilie, deoarece Curtea de Casatie, cea mai inalta instanta a Belgiei, nu a fixat o data la care Aberkan sa poata face apel, desi a avut la dispozitie cinci luni in acest sens.

Moisse a institat ca instanta a depasit “perioada de timp rezonabila”.

Curtea de Apel a fost de acord cu argumentatia si a decis eliberarea lui Aberkan, femeia cea mai dur condamnata pentru terorism in Belgia, poreclita de presa “Mama Jihadului”.

Judecatorul i-a impus islamistei o serie de conditii pe care trebuie sa le respecte pentru a ramane in libertate. Astfel, ea nu are voie sa viziteze cartierul Molenbeek, de unde provind numerosi islamisti.

De asemenea, ea trebuie sa predea autoritatilor pasapoartele belgian si marocan, sa nu paraseasca teritoriul tarii, sa se prezinte in mod regulat la sectia de politie, sa nu iasa din casa intre 22 si 06, sa mearga la sedinte cu un psiholog, intr-un centru pentru deradicalizare si sa nu intre pe site-uri care promoveaza jihadul si terorismul.

In aprilie 2015, Fatima Aberkan a fost condamnata la 15 ani de inchisoare, pentru participare la conducerea unei grupari teroriste.

Ea si-a dus cele doua fiice adolescente in Siria, in 2013, iar doi dintre fiii sai s-au alaturat ISIS si traiesc in Siria de mai multi ani.

“Fatima Aberkan are jihadul sub iele. A sacrificat mult pentru aceasta cauza, inclusiv pe unul dintre fiii sai. Timp de multi ani era si-a contaminat anturajul cu idei rele”, a spus procurorul insarcinat cu dosarul in iarna.

El a dovedit ca femeia a avut legaturi cu Nizar Trabelsi, un jihadist tunisian care a fost condamnat pentru asociere cu al-Qaida si pentru pregatirea de atacuri care sa vizeze tinte american, inclusiv baza aeriana Kleine Brogel din Belgia.

De asemenea, Aberkan a fost acuzata ca a avut legaturi cu Malika El Aroud, un jihadist belgian care a fost condamnat in 2010.

Citeste si:
Au trecut patru luni de la moartea lui Nosfe. Ce mesaj a transmis...
Au trecut patru luni de la...

Procurorii au evocat si legaturi cu Khalid Zerkani, supranumit “Mos Craciunul jihadului”, unul dintre cei prolifici agenti de recrutare ai ISIS. Acesta ispaseste o pedeapsa de 12 ani de inchisoare, relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.