O echipa de liceeni romani a castigat Premiul pentru Excelenta in IT 2016 in cadrul unei competitii desfasurate la Lucerna (Elvetia).

Elevii romani au prezentat ochelarii inteligenti Mitra, conceputi pentru a veni in ajutorul persoanelor cu mari deficiente de vedere.

Premiul pentru Excelenta in IT, oferit de compania AT&T, a fost primit de echipa Oculus in cadrul celei de-a 27-a editii a Competitiei JA Europe Company of the Year, eveniment desfasurat la Lucerna intre 25 si 28 iulie.

La aceasta competitie au participat peste 200 de tineri intreprinzatori din 35 de state europene.

Echipa Oculus a castigat si etapa nationala a competitiei de antreprenoriat Compania Anului 2016.

Aceasta echipa este formata din elevi de la Colegiul National I. L. Caragiale, sub coordonarea profesoarei Mihaela Gavanescu, precizeaza Ziare.com.

"Felicitari echipei Oculus pentru modul creativ in care a utilizat tehnologia pentru a obtine ochelari destinati persoanelor cu deficiente de vedere (...) Suntem incantati sa sustinem Premiul pentru Excelenta in IT oferit de JA Europe. Este un alt mod de a-i ajuta pe tineri sa invete cum functioneaza lumea afacerilor si cum poate fi folosita pentru bine, astfel incat sa poata lua decizii in cunostinta de cauza despre domeniile in care sa-si continue educatia si viitoarele cariere", a declarat Peter Daly, reprezentant al companiei AT&T.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.