Studentii din Texas au de acum inainte dreptul sa vina la cursuri inarmati. Cata vreme au permis si isi tin arma in toc, pot intra in campusurile universitare fara nicio problema.

Legea a fost promovata intens de guvernatorul Texasului sub pretextul ca va asigura protectia studentilor, in conditiile in care, numai anul acesta, s-au inregistrat 12 incidente armate in universitatile din Statele Unite. Cei care se opun legii spun ca masura va spori violenta.

De 20 de ani, texanii au dreptul sa poarte arma in public. Acum acest privilegiu a fost extins si in institutiile de invatamant superior. De la caz la caz, fiecare universitate poate impune anumite restrictii. Unele nu permit introducerea armelor in caminele din campus sau in birourile profesorilor. Cei mai multi studenti considera ca legea este binevenita.

„Ma simt mai in siguranta stiind ca pot veni inarmata in campus. Aud despre multe incidente nefericite, incidente armate si simt ca trebuie sa ma apar”, spune o studenta.

Pentru altii armele in campus nu aduc niciun sentiment de siguranta, transmite Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.